SCENI-TECH 2018

Tisztelt Barátunk, kedves Kollégánk!

Hagyományaihoz híven a Magyar Színháztechnikai Szövetség idén is megrendezi a legnagyobb hazai színháztechnikai találkozót és kiállítást, a Sceni-Tech-et.

A rendezvénysorozat Szövetségünk egyik kulcsfontosságú aktivitása, amellyel a hazai színháztechnikai-produkciós területek képviselőinek kíván hatékony és rendszeres információs, egyúttal találkozási fórumot biztosítani.

A Sceni-Tech 2018 keretében, 2018. május 16-17. között a budapesti Tüskecsarnokban a színpadgépészeti, színpadvilágítási és hangtechnikai és vizuáltechnikai szakcégek több mint 700 m2 területen mutatják be legújabb termékeiket, amelyek elősegítik a színházakban folyó művészi és műszaki munkát. Az elmúlt években rendkívül felgyorsult a digitális technológián alapuló eszközök fejlesztése, egyre nagyobb lehetőségek nyílnak színpadi felhasználásukra. Érdemes erről személyesen is meggyőződni!

Részletes információk és program: www.scenitech.hu

A kiállítással egyidőben rendezett szakmai konferencia témái két aktuális témakör köré szerveződnek:
a) május 16-án, szerdán fókuszban a közeljövőben várható színházi rekonstrukciók lehetőségei, a meglévő színházépületek korszerűsítésének korábbi tapasztalatai, korlátai hazai és külföldi példákon bemutatva (meghívott előadók többek között Zoboki Gábor, Potzner Ferenc, Sándor János építészek, Lakatos Gergely a Zeneakadémia rekonstrukciójának műszaki vezetője, valamint az Operaház új színpadgépészetét készítő Bosch Rexroth cég képviselője),
b) május 17-én, csütörtökön a szakmai konferencia témája a vizuáltechnikai (LED falak), a legújabb színpadvilágítási és hangosítási berendezések a művészi alkotómunka szolgálatában (meghívott előadóink a vezető külföldi és hazai cégek szakemberei).

A rendezvényes a hagyományok szerint a részvétel ingyenes, és szintén hagyományaink szerint a kiállítás első napján megtarjuk szokásos vacsorával egybekötött baráti találkozónkat is.

Megtisztelő látogatását, aktív közreműködését kérjük, várjuk!