SCENI-TECH 2016

A SCENI-TECH 2016 SzínházTechnikai kiállítás és a SZÍNHÁZTECHNIKAI FÓRUM 2016 nemzetközi konferencia rendezvényeinket a Dürer Rendezvényház termeiben tartjuk (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.) meg 2016. május 18-19 között (szerda – csütörtök )

A rendezvény keretein belül kerül megrendezésre, a Színházi Műszaki Vezetők Országos Tanácskozása is.

A Színháztechnikai Fórum idén még szélesebb szakmai kört szólít meg, így külföldi színház-technológiai szakember, valamint színházépítész is előadást fog tartani rendezvényünkön. A konferenciát a Magyar Építész Kamara is támogatja.

A Dürer Rendezvényteremben (1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21) május 18-19-én megrendezett idei esemény-sorozaton minden eddiginél több és nagyobb területen elhelyezkedő színháztechnikai kiállító, és rendkívül gazdag, 14 előadásból álló szakmai program várja az érdeklődőket.

Hazai és külföldi színháztechnikai előadók, hazai és külföldi építészek tartanak nagyon izgalmasnak ígérkező előadásokat. A külföldi előadók angol nyelvű előadásait szinkrontolmácsolás kíséri. A közeljövő kulturális felújításai és beruházásai – Budai Vigadó, Magyar Állami Operaház, Városliget Színház, hogy csak néhányat ragadjunk ki – kapcsán a konferencia a színházépítészet és a színháztechnológia kapcsolatát állítja reflektorfénybe, különös tekintettel a 19. és 20. századi színházépületek és a 21. századi színháztechnika együttélésének kihívásaira. De természetesen lesznek előadások a szorosan vett színpadi technikák legújabb vívmányairól is.

A Színházi Műszaki Vezetők Országos Tanácskozásának tematikája a színházi biztonságtechnika, valamint az új OTSZ tapasztalatai köré fonódik.

A két nap programját színesíti egy különleges kiállítás is, mely a fantasztikus, Európában is egyedülálló, az 1700-as évekből, a Storno gyűjteményből származó jezsuita színpadképek és látványtervek selyemre nyomtatott válogatott darabjaiból áll.

A programokra a magyarországi építészeken és színházi szakembereken túl a környező országok magyar nyelvű színházainak képviselőit és szakembereit is várják a rendezvény szervezői.

Mindkét rendezvényre ingyenes a belépés, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az itt megtalálható regisztrációs lap kitöltésével és visszaküldésével lehet, de a rendezvény helyszínén is lehetőség van regisztrációra.