Megjelent a SzínházTechnikai Kézikönyv

A Magyar SzínházTechnikai Szövetség kiadásában megjelent a SzínházTechnikai Kézikönyv 1. kötete.

Hosszú idő óta most jelent meg első ízben a színháztechnika különböző területeit átfogóan összefoglaló – magyar nyelvű – szakkönyv. A SzínházTechnikai Kézikönyvek sorozat első kötetének szerzői szakterületük kitűnő elméleti és gyakorló szakemberei. A kötet a színháztechnikai fogalmak bevezetését követően az alapvető díszletezési, színpadgépészet-biztonságtechnikai, szcenikai, hatásvilágítási, látványtervezési, vizuál- és videotechnikai, valamint hangtechnikai ismeretanyagot foglalja össze. A kézikönyv elsősorban a gyakorló színházi műszaki vezető szakemberek számára hasznos ismereteket tartalmazza. Már az első Kézikönyv megjelenése is nagy segítséget jelent a szakmai tudás elmélyítésében vagy a kezdők számára a tanulásban, és minden érintett színházi műszaki és tárvezető számára ajánljuk forgatását.

A további kötetekre vár majd a szakma igen sokrétű, önmagukban is összetett, és külön-külön is rohamosan fejlődő szakmai területeknek a további feldolgozása.

A kötet A5 formátumban, puha kötéssel, 344 oldalon, sok ábrával jelent meg. Megrendelhető a Szövetség Titkárságán 6.300 Ft/db áron.

A kötet létrejöttét és kiadását az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága támogatása tette lehetővé.