Könyv a színpadvilágításról – végre magyarul

A napokban jelenik meg Böröcz Sándor Színpadvilágítás című könyve a Colorcom Media kiadó gondozásában. A rendszerváltást követő első magyar nyelvű, a színpadvilágítás műszaki, elméleti és berendezés-technikai hátterével foglalkozó könyv.

Régóta várt szakkönyvbe lapozhatunk bele végre, mely a színpadvilágítás művészeti oldalán kívül igyekszik e terület összes többi részéről minél több információt átadni. Foglalkozik a fénytan és a világítástechnika elméleti alapjaival, az optikai részegységek tulajdonságaival, részletekbe menően tárgyalja a különböző típusú fényforrásokat és hagyományos- valamint effektfényvetőket, de rendszerezett ismereteket nyújt a színpadvilágítás vezérlési oldaláról is.

A 180 oldalas könyv rendkívül gazdag kép és rajzanyagban, közel 300 ábra teszi szemléletessé a leírtakat.

A megjelenésében esztétikus kiállítású könyv mellékletei is igen hasznosak. A kimerítő angol-magyar színpadvilágítási szakszavak gyűjteménye mellett találunk egy segédtáblázatot is, melyből a fényvetők fénykörének átmérőjét kereshetjük ki a távolság és a fényvetési szög függvényében.

A közel A4-es méretű, keményfedelű könyv megrendelhető a SzínházTechnikai Szövetségnél (1011 Budapest, Corvin tér 8., Fax: (1) 487-0056) levélben vagy faxon, illetve az alább letölthető megrendelőlap visszaküldésével.

A könyv bruttó ára: 5900,-Ft + postaköltség.

A SzínházTechnikai Szövetség és az MEE tagjai a fenti árból 15% kedvezményre jogosultak, azaz 5000 Ft-ért vásárolhatják meg a könyvet!