Színpad
Legközelebbi események
Integrated Systems Europe - Audiovizuális és elektronikus integráció szakvására
Kezdés: 2019. február 5.
Befejezés: 2019. február 8.
Helyszín: Amsterdam, Hollandia
LumiVille - Nemzetközi Világítástechnikai Szakvásári
Kezdés: 2019. február 13.
Befejezés: 2019. február 15.
Helyszín: Lyon, Franciaország
Prolight + Sound 2019
Kezdés: 2019. február 24.
Befejezés: 2019. február 27.
Helyszín: Guangzhou, Kína

Hírek

Interton Egyetem rendezvény - 2016. november 9-10. - 2016. október 28.

Az INTERTON Group ezúton meghívja Önt a 2016. november 9-10-én megrendezésre kerülő V. INTERTON Egyetem rendezvényre! Meghívónkat a mellékletben találja. A rendezvényen audiovizuális témakörben láthat majd előadásokat.

bővebben...

Székhely és számlázási cím változás - 2016. október 18.

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar SzínházTechnikai Szövetségnek székhelye és egyben számlázási címe 2016. október 15 -étől megváltozik.

Az új székhely/ számlázási cím:    1138 Budapest, Madarász Viktor u. 43. fsz.

Szerződésmódosítási kötelezettségünk nincs, a számlázásban azonban nagyon fontos, hogy a jövőben csak az új számlázási címre kiállított számlákat tudjuk befogadni.
Valamennyi 2016. október 15-től kezdődően kötendő szerződésekben és iraton az új számlázási cím feltüntetése szükséges.

Kérem szíveskedjenek nyilvántartásukban a változást átvezetni, és a jövőben számlázáskor, szerződéskötéskor vagy bármely más hivatalos irat készítésekor az új számlázási címet használni.

Megértésüket köszönjük.
 

1% - 2016. szeptember 26.

Tisztelt Támogatóink!

Az MSZTSZ elnöksége és titkársága nevében köszönjük, hogy az SZJA felajánlott 1%-ával Szövetségünket támogatta. A felajánlásokból befolyt összeg 46.811 ,- Ft. Annak érdekében, hogy a Magyar Színháztechnikai Szövetség feladatait mind szélesebb körben tudja kifejteni, kérjük, hogy Ön a 2016. évi adóbevallásában, a „Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról” űrlapon a kedvezményezett adószáma kódkockákba Szövetségünk adószámát írja, amely

18114799-2-41

A felajánlott összegeket ezúton is köszönjük!

1%

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 3. száma - 2016. szeptember 9.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 3. száma bővebben...

OKJ-s színházi műszaki képzések - 2016. augusztus 17.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Felnőttképzési Központja az EDUcenter a következő OKJ-s színházi műszaki képzéseket indítja:

színháztechnikus, szcenikus
színpadmester
világítástechnikus
színpadi
hangtechnikus
díszletkivitelező
színpadi segéddíszítő
színpadi fénytervező

Az egyetem alapvető célja olyan színházi szakemberek képzése, akik képesek a folyton változó műszaki környezet és az új művészeti elvárások között összhangot teremteni. A tanfolyamon oktató neves színházi szakemberekből álló tanári kar erre feltétlenül garanciát nyújt.

bővebben...

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 2. száma - 2016. június 18.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 2. száma bővebben...

SCENI-TECH 2016 - részletes program - 2016. április 27.

Elkészült a SCENI-TECH 2016 Színháztechnikai Kiállítás, valamint a SzínházTechnikai Fórum 2016 Nemzetközi Színház-építészeti és SzínházTechnikai Konferencia végleges programja.

A részletes program itt letölthető!

A Dürer Rendezvényteremben (1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21) május 18-19-én megrendezett idei esemény-sorozaton minden eddiginél több és nagyobb területen elhelyezkedő színháztechnikai kiállító, és rendkívül gazdag, 14 előadásból álló szakmai program várja az érdeklődőket.
 


 

Hazai és külföldi színháztechnikai előadók, hazai és külföldi építészek tartanak nagyon izgalmasnak ígérkező előadásokat. A külföldi előadók angol nyelvű előadásait szinkrontolmácsolás kíséri. A közeljövő kulturális felújításai és beruházásai – Budai Vigadó, Magyar Állami Operaház, Városliget Színház, hogy csak néhányat ragadjunk ki – kapcsán a konferencia a színházépítészet és a színháztechnológia kapcsolatát állítja reflektorfénybe, különös tekintettel a 19. és 20. századi színházépületek és a 21. századi színháztechnika együttélésének kihívásaira. De természetesen lesznek előadások a szorosan vett színpadi technikák legújabb vívmányairól is.

A Színházi Műszaki Vezetők Országos Tanácskozásának tematikája a színházi biztonságtechnika, valamint az új OTSZ tapasztalatai köré fonódik.

A két nap programját színesíti egy különleges kiállítás is, mely a fantasztikus, Európában is egyedülálló, az 1700-as évekből, a Storno gyűjteményből származó jezsuita színpadképek és látványtervek selyemre nyomtatott válogatott darabjaiból áll.

A programokra a magyarországi építészeken és színházi szakembereken túl a környező országok magyar nyelvű színházainak képviselőit és szakembereit is várják a rendezvény szervezői.

Mindkét rendezvényre ingyenes a belépés, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az itt megtalálható regisztrációs lap kitöltésével és visszaküldésével lehet, de a rendezvény helyszínén is lehetőség van regisztrációra.

Regisztrációs lap

Regisztrációs lap határon túli színházak részére
 

AKUSZTIKAI SZAKMAI NAP - 2016. április 26.

Az Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület (OPAKFI) a hagyományt őrizve idén is akusztikai szakmai napot tart. A rendezvényre 2016. május 13-án 9 órától kerül sor a zuglói Szent István Király Zeneházban. (1145. Budapest, Columbus utca 11.)
Az egész napos program keretében szakmai előadásokat tekinthetnek meg látogatóink. Az esemény idei témája a színházak akusztikája, szó lesz színpadi hangosításról, a zenés színház hangfelvételi lehetőségeiről. A szakmai kiállítók is beszámolhatnak az újdonságokról, akik kiállítását – az egész napos előadás sorozattal párhuzamosan – a kisteremben tekinthetik meg a kedves látogatók.

A rendezvény részvételi díj nélküli, melyet köszönhetünk a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolának.

Részletes program és regisztráció >>

SCENI-TECH 2016 - 2016. március 7.

A SCENI-TECH 2016 SzínházTechnikai kiállítás és a SZÍNHÁZTECHNIKAI FÓRUM 2016 nemzetközi konferencia rendezvényeinket a Dürer Rendezvényház termeiben tartjuk (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.) meg 2016. május 18-19 között (szerda - csütörtök )

A rendezvény keretein belül kerül megrendezésre, a Színházi Műszaki Vezetők Országos Tanácskozása is.

A Színháztechnikai Fórum idén még szélesebb szakmai kört szólít meg, így külföldi színház-technológiai szakember, valamint színházépítész is előadást fog tartani rendezvényünkön. A konferenciát a Magyar Építész Kamara is támogatja.

A SzínházTechnikai Fórum 2016 tervezett témái:
•   A színházépítés kihívásai napjainkban hazánkban és külföldön
•   21. századi színpadtechnika és 19-20. századi épületek találkozása – hogyan, milyen megoldásokkal élhetnek együtt? Technológiai, építészeti és beruházási tapasztalatok
•   Fesztiválok, szabadtéri színházak színpadának, nézőterének tervezése, építése
•   Hang, – fény- és vizuáltechnika a 21. század színházában
•   Digitális színpadvilágítás

Jelentkezési lap

Jelentkezési lap határon túli színházak részére

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 1. száma - 2016. március 6.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 1. száma bővebben...
<<<<<< | 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 40 | 41 - 50 | 51 - 60 | 61 - 70 ... | >>>>>>