Színpad
Legközelebbi események
Lightfair International - Nemzetközi világítástechnikai szakvásár
Kezdés: 2018. május 6.
Befejezés: 2018. május 10.
Helyszín: Chicago, USA
Sceni-Tech 2018. - Színháztechnikai Találkozó és Kiállítás
Kezdés: 2018. május 16.
Befejezés: 2018. május 17.
Helyszín: Tüskecsarnok, Budapest
OISTAT Jelmez albizottság ülés
Kezdés: 2018. május 18.
Befejezés: 2018. május 20.
Helyszín: Madrid, Spanyolország

Hírek

Tolnay Pál Életműdíjat kapott Krisztiáni István szcenikus - 2016. december 21.

A Magyar Színháztechnikai Szövetség 2014-ben alapította a Tolnay Pál Életműdíjat, ezzel emlékezve az első magyar színháztechnikai mérnökre, kiemelkedő mérnöki és színháztechnikai munkásságára, valamint nemzedékeket nevelő oktató tevékenységére.
Tolnay Pál díj adományozásával célunk a magyarországi színházi élet területén dolgozó, életük során meghatározó és kiemelkedő tevékenységet folytató műszaki személyiségek tevékenységének elismerése.

A Tolnay Pál Életműdíjat az MSzTSz elnöksége a Vígszínház igazgatójának és társulatának javaslata alapján 2016-ban Krisztiáni István szcenikusnak ítélte oda. Ezzel is elismerve és megbecsülve a több mint öt évtizede a színpadtechnika, a díszletgyártás technológia fejlesztéséért végzett lelkiismeretes munkáját, melyet rendkívüli tehetséggel, tudással gyakorol a színház érdekében.
A díjat - a Magyar Teátrumi Díjak átadásával egy időben - 2016. december 17-én, a Békéscsabai Jókai Színházban rendezett színházi gálaesten Szűcsborus János az Szövetség elnöke és Tóth Kázmér a Scabello díszletgyártó műhely vezetője adta át.

 

Tolnay Pál Életműdíjat kapott Krisztiáni István szcenikus

TIP 2017 - "Műszaki Feltalálói Díj" címen pályázatot írt ki az OISTAT - 2016. december 4.

2016. december 1-jétől lehet pályázni az OISTAT által kiírt Műszaki Feltalálói Díjra (Technical Invention Prize), olyan kreatív feljesztési ötletekkel és találmányokkal, melyek elsősorban a színházakban és szórakoztatóiparban használt technológiákat segítik (díszlet, jelmez, kellák, világítás, gyártás).

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. március 30.

A pályázati feltételekről az OISTAT honlapján olvashat.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 4. száma - 2016. november 30.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 4. száma bővebben...

Interton Egyetem rendezvény - 2016. november 9-10. - 2016. október 28.

Az INTERTON Group ezúton meghívja Önt a 2016. november 9-10-én megrendezésre kerülő V. INTERTON Egyetem rendezvényre! Meghívónkat a mellékletben találja. A rendezvényen audiovizuális témakörben láthat majd előadásokat.

bővebben...

Székhely és számlázási cím változás - 2016. október 18.

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar SzínházTechnikai Szövetségnek székhelye és egyben számlázási címe 2016. október 15 -étől megváltozik.

Az új székhely/ számlázási cím:    1138 Budapest, Madarász Viktor u. 43. fsz.

Szerződésmódosítási kötelezettségünk nincs, a számlázásban azonban nagyon fontos, hogy a jövőben csak az új számlázási címre kiállított számlákat tudjuk befogadni.
Valamennyi 2016. október 15-től kezdődően kötendő szerződésekben és iraton az új számlázási cím feltüntetése szükséges.

Kérem szíveskedjenek nyilvántartásukban a változást átvezetni, és a jövőben számlázáskor, szerződéskötéskor vagy bármely más hivatalos irat készítésekor az új számlázási címet használni.

Megértésüket köszönjük.
 

1% - 2016. szeptember 26.

Tisztelt Támogatóink!

Az MSZTSZ elnöksége és titkársága nevében köszönjük, hogy az SZJA felajánlott 1%-ával Szövetségünket támogatta. A felajánlásokból befolyt összeg 46.811 ,- Ft. Annak érdekében, hogy a Magyar Színháztechnikai Szövetség feladatait mind szélesebb körben tudja kifejteni, kérjük, hogy Ön a 2016. évi adóbevallásában, a „Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról” űrlapon a kedvezményezett adószáma kódkockákba Szövetségünk adószámát írja, amely

18114799-2-41

A felajánlott összegeket ezúton is köszönjük!

1%

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 3. száma - 2016. szeptember 9.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 3. száma bővebben...

OKJ-s színházi műszaki képzések - 2016. augusztus 17.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Felnőttképzési Központja az EDUcenter a következő OKJ-s színházi műszaki képzéseket indítja:

színháztechnikus, szcenikus
színpadmester
világítástechnikus
színpadi
hangtechnikus
díszletkivitelező
színpadi segéddíszítő
színpadi fénytervező

Az egyetem alapvető célja olyan színházi szakemberek képzése, akik képesek a folyton változó műszaki környezet és az új művészeti elvárások között összhangot teremteni. A tanfolyamon oktató neves színházi szakemberekből álló tanári kar erre feltétlenül garanciát nyújt.

bővebben...

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 2. száma - 2016. június 18.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2016. évi 2. száma bővebben...

SCENI-TECH 2016 - részletes program - 2016. április 27.

Elkészült a SCENI-TECH 2016 Színháztechnikai Kiállítás, valamint a SzínházTechnikai Fórum 2016 Nemzetközi Színház-építészeti és SzínházTechnikai Konferencia végleges programja.

A részletes program itt letölthető!

A Dürer Rendezvényteremben (1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21) május 18-19-én megrendezett idei esemény-sorozaton minden eddiginél több és nagyobb területen elhelyezkedő színháztechnikai kiállító, és rendkívül gazdag, 14 előadásból álló szakmai program várja az érdeklődőket.
 


 

Hazai és külföldi színháztechnikai előadók, hazai és külföldi építészek tartanak nagyon izgalmasnak ígérkező előadásokat. A külföldi előadók angol nyelvű előadásait szinkrontolmácsolás kíséri. A közeljövő kulturális felújításai és beruházásai – Budai Vigadó, Magyar Állami Operaház, Városliget Színház, hogy csak néhányat ragadjunk ki – kapcsán a konferencia a színházépítészet és a színháztechnológia kapcsolatát állítja reflektorfénybe, különös tekintettel a 19. és 20. századi színházépületek és a 21. századi színháztechnika együttélésének kihívásaira. De természetesen lesznek előadások a szorosan vett színpadi technikák legújabb vívmányairól is.

A Színházi Műszaki Vezetők Országos Tanácskozásának tematikája a színházi biztonságtechnika, valamint az új OTSZ tapasztalatai köré fonódik.

A két nap programját színesíti egy különleges kiállítás is, mely a fantasztikus, Európában is egyedülálló, az 1700-as évekből, a Storno gyűjteményből származó jezsuita színpadképek és látványtervek selyemre nyomtatott válogatott darabjaiból áll.

A programokra a magyarországi építészeken és színházi szakembereken túl a környező országok magyar nyelvű színházainak képviselőit és szakembereit is várják a rendezvény szervezői.

Mindkét rendezvényre ingyenes a belépés, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az itt megtalálható regisztrációs lap kitöltésével és visszaküldésével lehet, de a rendezvény helyszínén is lehetőség van regisztrációra.

Regisztrációs lap

Regisztrációs lap határon túli színházak részére
 

<<<<<< | 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 40 | 41 - 50 | 51 - 60 | 61 - 70 ... | >>>>>>