Színpad
Legközelebbi események
JTSE - Journées Techniques du Spectacle et de l'Evénement
Kezdés: 2018. november 27.
Befejezés: 2018. november 28.
Helyszín: Párizs - Porte de la Chapelle
MEET - Rendezvény- és színháztechnikai kiállítás, OISTAT Technológiai Bizottság ülése
Kezdés: 2018. november 28.
Befejezés: 2018. november 29.
Helyszín: Bécs, Ausztria

Hírek

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2017. évi 4. száma - 2017. december 18.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2017. évi 4. száma bővebben...

Tolnay Pál Életműdíjat kapott Perlaki Róbert szcenikus, díszlettervező - 2017. december 12.

Idén negyedik alkalommal került kiosztásra a Szövetség által alapított Tolnay Pál Életműdíj.

A Magyar Színháztechnikai Szövetség 2014-ben alapította a Tolnay Pál Életműdíjat, ezzel emlékezve az első magyar színháztechnikai mérnökre, kiemelkedő mérnöki és színháztechnikai munkásságára, valamint nemzedékeket nevelő oktató tevékenységére. Tolnay Pál díj adományozásával célunk a magyarországi színházi élet területén dolgozó, életük során meghatározó és kiemelkedő tevékenységet folytató műszaki személyiségek tevékenységének elismerése.

     

A Tolnay Pál Életműdíjat az MSzTSz elnöksége a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának és társulatának javaslata alapján 2017-ben Perlaki Róbert szcenikus - díszlettervezőnek ítélte oda. Ezzel is elismerve és megbecsülve a több mint öt évtizedes, a  színháztechnika, a szcenika és a díszlettervezés területén végzett sokoldalú munkásságáért, amelyet nagy szakmai tudással, tapasztalattal gyakorol.

Perlaki Róbert a színház iránti elkötelezettséggel, önképzéssel, nagy szorgalommal küzdötte fel magát a színházban a vezető műszaki pozíciókig és művészi érzékével a szcenikai, díszlettervezői munkáival rendezők sorát szolgálta ki.


A díjat - a Magyar Teátrumi Díjak átadásával egy időben - 2017. december 3-án, a Békéscsabai Jókai Színházban rendezett ünnepi gálaesten Lakatos Gergely az Szövetség elnöke és Tóth Kázmér a Scabello díszletgyártó műhely vezetője adta át.

 

Ünnepi köszöntő - 2017. december 11.

Ünnepi köszöntő

Színházi Szakszótár - 2017. november 23.

 Tisztelt Kollégánk, Kedves Barátunk!

Egy olyan kiadványra szeretnénk a figyelmeteket felhívni, mely hasznos segítőtök lehet olyankor, amikor külföldi társulatot fogadva, vagy éppen külföldre látogatva speciális színházi, színháztechnikai szavak idegen nyelvű jelentéseit keresitek.

         

Az OISTAT (Szcenográfusok, Építészek és Színháztechnikusok Nemzetközi Szervezete) gondozásában már második kiadásban jelent meg a "Theater Words", azaz a "Színházi Szakszótár".

A zsebkönyv méretű, könnyen hordozható szótár közel 1300 színházi szakkifejezést, több mint 11000 hivatkozást, és sok magyarázó ábrát tartalmaz. Úgy gondoljuk, hogy a magyarországi színházak mindegyikében nagy hasznát lehet venni néhány példánynak.

A könyvet ezen az oldalon lehet megrendelni.

 

Interton Egyetem rendezvény - 2017. november 8-9. - 2017. október 17.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2017. évi 3. száma - 2017. szeptember 8.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2017. évi 3. száma bővebben...

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2017. évi 2. száma - 2017. május 30.

Megjelent a SZÍNPAD - Előadóművészetek technikája folyóirat 2017. évi 2. száma bővebben...

SCENI-TECH 2017 - 2017. április 22.

Tisztelt Barátunk, kedves Kollégánk!   

A Magyar SzínházTechnikai Szövetség idei szakmai rendezvényét, a SCENI-TECH 2017 SzínházTechnikai kiállítást és a SZÍNHÁZTECHNIKAI FÓRUM 2017 színháztechnikai konferenciát 2017. május 17-18. között (szerda - csütörtök) tartjuk meg a
Dürer Rendezvényház termeiben (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)
A rendezvény keretein belül kerül megrendezésre a Színházi Műszaki Vezetők Országos Tanácskozása is.

 

 

Az előzetes visszajelzések alapján a rendezvényen idén minden eddiginél több kiállító lesz jelen, és immár két teremet is elfoglal majd a várhatóan eddigi legnagyobb alapterületű kiállításunk. A SzínházTechnikai Fórum idén is széles szakmai kört szólít meg, így hazai és külföldi színház-technikai szakemberek előadásait hallgathatjuk meg színházi produkciók technikai megvalósításáról, valamint hangtechnikai, színpadvilágítási, színpadgépészeti és vetítéstechnikai újdonságokról. A Sceni-Tech 2017 és a SzínházTechnikai Fórum 2017 részletes programjáról hamarosan részletes tájékoztatást fogunk küldeni. A Színházi Műszaki Vezetők Országos Tanácskozásán a díszletgyártás általános problémáit szeretnénk a kerekasztal beszélgetés középpontjába helyezni. 

 

A rendezvényes a hagyományok szerint a részvétel ingyenes, és szintén hagyományaink szerint a kiállítás első napján megtarjuk szokásos vacsorával egybekötött baráti találkozónkat is.

SzínházTechnikai Fórum 2017 végleges program >>

Jelentkezési lap Sceni-Tech 2017 >>

Megtisztelő látogatását, aktív közreműködését kérjük, várjuk!

A szakmai oktatás nemzetközi helyzetéről a ProLight+Sound 2017-en - 2017. március 21.

Felhívjuk a kiállításra látogató kollégák figyelmét, hogy az osztrák testvérszervezet, a OeThG Akadémiája az alábbi előadásokat szervezi:
A ProLight+Sound kiállítás első napja mindig az oktatásról szól.

2017. április 4. 12:00-13:00 óra a VPLT-Loung (Fórum):
"Határokon átnyúló, nemzetközi oktatás a rendezvényágazatban" Tájékoztatás a nemzetek közötti szakembercsere lehetőségeiről, amelyet az „ECVAET 2.5“ oktatási és fejlesztési projekt tesz lehetővé.

 2017. április 6. 11:00 és 13:00-14:00 óra Fórum C szint Konstant terem:
"Európai színháztechnikai szakemberek karrier lehetőségei" Előadások, vita.
 

Az AKADEMIE DER OSTERREICHISCHEN THEATERTECHNISCHEN GESELLSCHAFT a vásár hetében a Fórum szint  C01 standján minden szakértőt és oktatási szakembert szívesen lát.
 

TIP (Technical Invention Prize) díj jelentkezési határidő - 2017. március 20.

  Az OISTAT második alkalommal írja ki a TIP (Technical Invention Prize) díjat, melyre egyszerű, szellemes, kreatív, okos színpadi megoldással lehet pályázni. Bármely színpadtechnikai megoldással be lehet nevezni, legyen az színpadi díszlet, jelmez, kellék, fény, hang vagy gépészeti megoldás, mely egy színpadi műveletre ad egyszerű, kreatív, szellemes megoldást.
 


 1-3 kép és egy rövid leírás elegendő a pályázathoz, melynek fődíja 1.000 USD. A pályázat beadásának végső határideje 2017. március 30.
Amennyiben segítségre van bárkinek szüksége a beadandó anyag angol fordításához, vagy a pályázati űrlap kitöltéséhez, az OISTAT Magyar Központja örömmel segít ebben (Böröcz Sándor, e-mail: oistathungary@gmail.com ).

<<<<<< | 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 40 | 41 - 50 | 51 - 60 | 61 - 70 ... | >>>>>>