Színpad
Legközelebbi események
Integrated Systems Europe - Audiovizuális és elektronikus integráció szakvására
Kezdés: 2019. február 5.
Befejezés: 2019. február 8.
Helyszín: Amsterdam, Hollandia
LumiVille - Nemzetközi Világítástechnikai Szakvásári
Kezdés: 2019. február 13.
Befejezés: 2019. február 15.
Helyszín: Lyon, Franciaország
Prolight + Sound 2019
Kezdés: 2019. február 24.
Befejezés: 2019. február 27.
Helyszín: Guangzhou, Kína

SZINPAD 2009/KÜLÖNSZÁM

"SZOMBATHELYI WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ ÚJ ÉPÜLETE"
Építészeti tervpályázatok anyagai

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Weöres Sándor Színház új épületét a Március 15. téren, kívánja felépíteni. Az új épület elhelyezésére, kialakítására kétfordulós építészeti pályázatot írt ki 2008-ban, ill. 2009-ben.

Az első forduló célja az volt, hogy a kiíró által elképzelt létesítmények: új prózai színház - többcélú rendezvényterem, kongresszusi funkciókkal - tv-stúdió hogyan helyezhetők el a Március 15. téren a jelenlegi Művelődési és Sportház, illetve a volt Rendelőintézet helyén vagy mellett.

Az első fordulóra 36 pályamű érkezett. A tervezési program a tér méreteihez túlzott tömegű épületegyüttest eredményezett. A korszerűsítésre szoruló Művelődési és Sportház megtartása nyilvánvalóvá vált.

A második forduló egy korszerű, mai felfogású városi színház építészeti megfogalmazását várta el a pályázóktól. A lecsökkentett program alapján született pályamunkák számos városrendezési kérdésre is választ tudtak adni.

A második fordulóra 18 pályamű érkezett. A pályázat nyertese előtt megnyílt a lehetőség, hogy az építeni kívánt prózai színházat megtervezze.

A Különszám a két pályázat teljes anyagát foglalja össze.

A SZÍNPAD 2009. Különszám a Magyar SzínházTechnikai Szövetség titkárságán (Budapest, XIII. Kassák L. u. 79.) - korlátozott számban - vásárolható meg.

A SZÍNPAD folyóirat megrendelése itt.

SZINPAD 2009/KÜLÖNSZÁM